skip to Main Content

22q at the ZOO -eläintarhapäivä

The International 22q11.2 Foundation organisoi vuosittain toukokuussa maailmanlaajuisen 22q at the ZOO -eläintarhapäivän. Päivä alkaa, kun aurinko nousee Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja se päättyy, kun aurinko painuu mailleen Tyynenmeren saarilla. (ks. 22q.org)

Päivän tarkoituksena on saada kaikkien maiden 22q11-yhdistykset järjestämään eläintarhapäivä omassa maassaan samaan aikaan, jotta saman päivän aikana saadaan koko maailman laajuisesti näkyvyyttä 22q11.2-oireyhtymille.

Vuonna 2023

22q at the ZOO -eläintarhapäivää vietetään sunnuntaina 21.5.

22q11 Finlandin tapahtumakoordinaattori selvittelee mahdollisuutta osallistua kansainvälisen eläintarhapäivän viettoon myös Suomessa.
Ehdolla on päivän viettäminen pitkästä aikaa (korona) Korkeasaaressa Helsingissä.
Seuraa some-tiedotusta, tai kysy lisää: info@22q11finland.fi
Haluaisitko sinä osallistua eläintarhapäivän järjestämiseen? Ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksen sähköpostiin ja kerro ajatuksesi. Vapaaehtoisvoimia tarvitaan!

Vuonna 2021

22q at the ZOO -eläintarhapäivää vietettiin sunnuntaina 16.5.

22q11 Finland oli aikeissa toteuttaa vuoden 2020 alkuperäisen suunnitelman mukaisen eläintarhapäivän, joka olisi toteutunut, ellei korona olisi muuttanut suunnitelmia. Tänäkin vuonna päädyimme turvallisuuden vuoksi olemaan toteuttamatta eläintarhapäivää.

Toivotaan, että jo ensi vuonna pääsisimme entistä isommalla porukalla tapaamaan eläintarhoissa ympäri Suomen – tai eipä tiedä, mitä yhdistyksemme hallitus kehittelee ensi vuodelle. Siitä lisää lähempänä 2022 toukokuuta 🙂

 

Vuonna 2020

eläintarhapäivää vietettiin sunnuntaina 17.5, mutta sitä vietettiinkin tällä kertaa virtuaalisesti omasta kodista käsin!!! Eläintarhoihin ei  lähdetty paikanpäälle koronaviruksen takia.

Kansainvälinen organisaatio The International 22q11.2 Foundation on ohjeisti, että jokainen perhe voi osallistua eläintarhapäivään omasta kodistaan postailemalla julkaistavaksi kuvia esim. maakohtaisten yhdistysten kautta. Suomessa me 22q11 Finland julkaisimme jäsentemme kuvia Facebookin julkisella sivullamme 22q11 Finland sekä Instagramissa 22q11finland -tilillämme.

Kansainvälinen järjestö avasi ZOOM-sovelluksen kautta koko maailmalle  avoimen keskustelufoorumin. Suomesta oli mukana lähes koko päivän puheenjohtaja Satu Salmi sekä päivän aikana muitakin yhdistyksen hallituslaisia (Merja Läykki ja Hilkka Happonen).  Lisäksi paikalla käväisi joitakin yhdistyksen jäseniä, mikä tuntui todella hienolle! Oli huikeaa huomata, että meidät jo tunnetaan ja tuntui hyvälle keskustella melkein kuin kasvotusten australialaisten, italialaisten, puolalaisten, belgialaisten, kroatialaisten, norjalaisten sekä tietenkin Yhdysvaltojen ja Kanadan eri alueiden vaikuttajien (kuten Donna McDonald-McGinn) kanssa. Myös Suomi sai oman hetkensä kaikkien silloin paikalla olleiden hurratessa mukana. Katsoimme yhdessä meidän suomalaisten tuottaman virtuaalisen eläintarhavideon, joka oli koostettu 22q11-deleetio -aikuisen taiteilijan Aleksiina Salmen taideteoksista. Päivä oli mielenkiintoinen ja onnistunut. Saimme Suomea jälleen vahvasti esiin 22q11-kartalla ja -yhteisössä.

Suomen 22q11 -eläintarhapäivä v. 2019
v. 2019 eläintarhapäivä Suomessa

22q at the ZOO -päivä toukokuussa 2019:

Viime vuonna päivä oli aivan huikea! Ilon kiljahdusten ohessa sekä vanhemmat että lapset saivat roiman annoksen vertaistukea ja voimaa arjen touhuihin. Tehdäänkös päivästä tänä vuonna Suomessa vieläkin suurempi!

Viime vuoden kuvia voi parhaiten ihastella
Instagram-tililtämme: 22q11finland
Linkki Instagramiimme löytyy tästä verkkosivujemme etusivulta!

Vuonna 2019 22q11 Finland järjesti eläintarhapäivän tapahtuman:

  • Koivuniemen herran MuuMaassa Merikarvialla Satakunnassa
  • Helsingissä Korkeasaaressa
  • Ranualla Ranuan eläintarhassa
  • Kuopion Kotieläinpihalla Kuopiossa

Mukana eläintarhapäivää viettämässä eri kohteissamme oli huikeat noin 60 osallistujaa!! Kiitos kaikille mukana olleille – tulettehan taas mukaan!

Back To Top