Skip to content

22q at the ZOO -eläintarhapäivä

The International 22q11.2 Foundation organisoi vuosittain toukokuussa maailmanlaajuisen 22q at the ZOO -eläintarhapäivän. Päivä alkaa, kun aurinko nousee Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja se päättyy, kun aurinko painuu mailleen Tyynenmeren saarilla. (ks. 22q.org)

Päivän tarkoituksena on saada kaikkien maiden 22q11-yhdistykset järjestämään eläintarhapäivä omassa maassaan samaan aikaan, jotta saman päivän aikana saadaan koko maailman laajuisesti näkyvyyttä 22q11.2-oireyhtymille.

Vuosina 2020 – 2023
22q at the ZOO -eläintarhapäivää ei vietetty yhdistyksen toimesta Suomessa

22q11 Finland on ollut aikeissa toteuttaa kansainvälisen eläintarhapäivän vuosittain myös Suomessa. Koronavuodet tekivät tulehdusherkkien 22q11-perheiden osallistumisen mahdottomaksi. Viime vuosien aikana on ollut vuosittain jokin iso tapahtuma järjestettävänä. Se on vienyt vapaaehtoisvoimin toimivalta yhdistykseltämme resursseja järjestää muita tapahtumia. (2021 jäsentapaaminen ja 22q11 Finlandin synttärijuhla Särkänniemessä, 2022 HARSOn juhlagaala, 2023 SuomiAreena)

Toivotaan, että jo ensi vuonna 2024 pääsisimme entistä isommalla porukalla tapaamaan eläintarhoissa ympäri Suomen – tai eipä tiedä, mitä yhdistyksemme hallitus kehittelee ensi vuodelle. Siitä lisää lähempänä 2024 toukokuuta 🙂

Vuonna 2020

eläintarhapäivää vietettiin sunnuntaina 17.5, mutta sitä vietettiinkin tällä kertaa virtuaalisesti omasta kodista käsin!!! Eläintarhoihin ei  lähdetty paikanpäälle koronaviruksen takia.

Kansainvälinen organisaatio The International 22q11.2 Foundation on ohjeisti, että jokainen perhe voi osallistua eläintarhapäivään omasta kodistaan postailemalla julkaistavaksi kuvia esim. maakohtaisten yhdistysten kautta. Suomessa me 22q11 Finland julkaisimme jäsentemme kuvia Facebookin julkisella sivullamme 22q11 Finland sekä Instagramissa 22q11finland -tilillämme.

Kansainvälinen järjestö avasi ZOOM-sovelluksen kautta koko maailmalle  avoimen keskustelufoorumin. Suomesta oli mukana lähes koko päivän puheenjohtaja Satu Salmi sekä päivän aikana muitakin yhdistyksen hallituslaisia (Merja Läykki ja Hilkka Happonen).  Lisäksi paikalla käväisi joitakin yhdistyksen jäseniä, mikä tuntui todella hienolle! Oli huikeaa huomata, että meidät jo tunnetaan ja tuntui hyvälle keskustella melkein kuin kasvotusten australialaisten, italialaisten, puolalaisten, belgialaisten, kroatialaisten, norjalaisten sekä tietenkin Yhdysvaltojen ja Kanadan eri alueiden vaikuttajien (kuten Donna McDonald-McGinn) kanssa. Myös Suomi sai oman hetkensä kaikkien silloin paikalla olleiden hurratessa mukana. Katsoimme yhdessä meidän suomalaisten tuottaman virtuaalisen eläintarhavideon, joka oli koostettu 22q11-deleetio -aikuisen taiteilijan Aleksiina Salmen taideteoksista. Päivä oli mielenkiintoinen ja onnistunut. Saimme Suomea jälleen vahvasti esiin 22q11-kartalla ja -yhteisössä.

Suomen 22q11 -eläintarhapäivä v. 2019
v. 2019 eläintarhapäivä Suomessa

22q at the ZOO -päivä toukokuussa 2019:

Viime vuonna päivä oli aivan huikea! Ilon kiljahdusten ohessa sekä vanhemmat että lapset saivat roiman annoksen vertaistukea ja voimaa arjen touhuihin. Tehdäänkös päivästä tänä vuonna Suomessa vieläkin suurempi!

Viime vuoden kuvia voi parhaiten ihastella
Instagram-tililtämme: 22q11finland
Linkki Instagramiimme löytyy tästä verkkosivujemme etusivulta!

Vuonna 2019 22q11 Finland järjesti eläintarhapäivän tapahtuman:

  • Koivuniemen herran MuuMaassa Merikarvialla Satakunnassa
  • Helsingissä Korkeasaaressa
  • Ranualla Ranuan eläintarhassa
  • Kuopion Kotieläinpihalla Kuopiossa

Mukana eläintarhapäivää viettämässä eri kohteissamme oli huikeat noin 60 osallistujaa!! Kiitos kaikille mukana olleille – tulettehan taas mukaan!

Back To Top